Lastbilar kan också vara ett fritidsintresse!

Hej alla läsare!

Nu var det längesen vi hördes senast. Jag tänkte skriva att jag har haft fullt upp men det har jag faktiskt inte. Läget är som det är med pandemin och nu verkar det tyvärr vara värre än någonsin… Vi lärare brukar vara väldigt tacksamma över våra sommarlov och inte minst jag brukar utnyttja sommaren till max. Jag och några vänner brukar alltid försöka boka in en utlandsresa och jag har sökt och vänner utspridda lite överallt i Sverige så det brukar bli en hel del roadtrip för att hälsa på alla. Men denna sommaren har faktiskt varit lite långtråkig måste jag erkänna.

Jag har i alla fall varit lite extra tacksam över att jag har mina älskade djur. Långa hundpromenader i skogen och häng i trädgården med katterna har präglat denna sommaren. Jag har funderat mycket på hur viktigt et är att ha ett fritidsintresse i tider som denna. Detta var något jag pratade om med barnen i klassen i går och det fascinerar mig så mycket hur barns intressen kan vara så otroligt starka i så ung ålder. Något som slog mig var också hur många fler och hur starka intressen kan vara för barn.

Jag tänkte dela med mig av ett litet gulligt exempel från gårdagens samtal med barnen. De flesta barnen nämnde saker som fotboll, att måla, leka med dockor eller liknande. En pojke blev lite fundersam efter att ha hört alla andras intressen för han verkade inte känna igen sig i att dessa exempel var något särskilt roligt. Så jag frågade om det finns något han tycker om att läsa om eller vad han gör när han kommit hem från skolan. Och vips så började han prata om lastbilar utan stopp i säkert 10 minuter. Han kunde verkligen allt. Han förklarade hur en lastbil är uppbyggd, vilka delar som heter vad, vilka lastbilsdäck som passar vilken lastbil, vilka bilvårdsprodukter man ska använda och i vilken ordning och det tog aldrig slut. Han kunde verkligen allt. Hans pappa jobbar visserligen med att sälja lastbilsdäck och bilvårdsprodukter men herregud alltså… Att så mycket avancerad information kan gå in dessa små barns huvuden, jag slutar aldrig förvånas.

Poängen med detta är väl egentligen att barn sällan blir uttråkade. Jag tror att det har att göra med att de har så många olika och starka intressen. Det finns alltid något att läsa, titta på, leka med eller fantisera om.

Så tänk på det nästa gång du sitter hemma, isolerad och uttråkad! Våga testa något nytt eller ta upp ett gammalt fritidsintresse som du släppt i brist på tid.

Ha det bra!

Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *