Natthimlen

Att jag strävar efter att leva så miljövänligt som möjligt är det inget som har gått er förbi (hoppas jag). Miljön är viktigt, vårt liv är viktigt, våra medmänniskor liv är viktiga och för att vi ska kunna vara kvar här på denna jorden måste vi inse att vi behöver ta hand om vår miljö.  Så jag har börjat tänka på hur det vore att ha ett glastak i mitt hem och för den delen hur andra människor skulle ha det om de har glastak i deras hem.

Personligen tycker jag om idéen väldigt mycket. En fördel med att ha glastak är att man får en fantastisk vy utåt men man är ändå skyddad från regn, snö, skulle även vilja påstå att solljuset har svårare att komma åt min hud med ett glastak. Det gör ju också att man inte behöver sätta upp för många lampor ute på altanen och det gör att man minskar på elförbrukningen, vilket är ju ett litet steg på vägen för ett mer hållbart samhälle.  Är det något jag älskar i livet är att titta på stjärnorna i natthimlen och känslan jag får av tanken att natthimlen ska lysa upp min altan får mig att glädjas!

Jag försöker lära barnen i skolan lite om natthimlen och konstellationer, hur vi människor genom århundrade har tittat på stjärnorna och tänkt alla möjliga tankar. Vissa kulturer har trott att de döda blir till stjärnor, andra har verkligen studerat dem och lärt sig förstå (i den mån de har kunnat) hur stjärnorna ligger där uppe.

Nog med allt det här om stjärnorna och natthimlen, nu måste jag ut med hunden. Vi ska ut på en promenad nu, vi ska hem till en vän som har ett sånt glastak på sin altan, så nu ska jag testa lite hur det där kan kännas att ha hemma!

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *