Matplanering inför fest

Hej alla!

Hur har förra veckan varit för er

Jag hoppas att alla ni som läser mår bra men mest av allt hoppas jag på att ni har njutit av solen. Här jag bor har det varit en strålande sol (och lite regn) och så härliga temperaturer! Jag har kunnat vara ute mycket med barnen på skolan och efter jobbet kunnat njuta mycket av min lediga tid med att träffa nära och kära.

Idag vill jag skriva till er med en frågande ton. Snart är det ju semester, vi inleder maj om bara några dagar och det betyder att vi som jobbar på skolan går mer eller mindre i semester med. Som tradition på jobbet så bildar dem en liten grupp varje år som ser till att anordna en liten avskedsfest för läsåret som har gått och välkomna in sommaren. I år är det min tur att vara med i denna grupp och jag har fått som uppgift att planera maten och koordinera vad det ska bjudas på så som tilltugg, huvudrätt, dryck och finns det budget kvar även dessert. Tilltugg och dryck är nog enklare varianter att fixa, det behöver man inga större kunskaper om men däremot är huvudrätten något svårare att komma på.

Jag har funderat lite på saken men har svårt att veta vad folk kan gilla, vi är så många och så olika varandra. Sen tänker jag att mat är ju något alla njuter av och då kan det väl inte vara så svårt att laga något. Jag har en vän som är superduktig på att laga spanskmat och jag tänkte nämligen kolla med honom om, han har hemma såna paellapannor kit som räcker till många personer och det tror jag skulle vara en bra idé som huvudrätt. Jag kan be honom laga två olika, en för köttätare och en för icke köttätare, så blir alla glada!

Jag ska fundera lite på saken men har ni några bra tips, så är ni mer än välkomna att höra av er!

Ha det bra så länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *