IT-Tjej.

Hej alla djurvänner.

Gud vilken vecka det är med barnen i skolan. Ibland är lärarjobbet helt underbart och ibland är det bara underbart och ibland tänker jag på om inte jag ska gå tillbaka till skolan, plugga till butikschef och bara ägna mig åt kundservice.

När jag var yngre då (det här är alltså väldigt länge sen), så jobbade jag på en restaurang. Ett av mina första jobb och det blev nästan så att jag skulle bli typ servitris hela mitt liv tänkte jag. Vet ni vad, det som stoppade mig var att jag, ju mer jag arbetade med det, insåg att jag borde bli en IT-tjej och utveckla en programvara: kassasystem restaurang skulle jag döpa det till. Om det var något jag fann oerhört intressant på den tiden var hur det där fungerade och om jag kunde göra det bättre, för även om det systemet fungerade bra, kände jag att det gick att förbättra.

Idag verkar det ha utvecklats en massa. Idag finns det ju massa restauranger där personalen kommer med en padda till ditt bord och löser allt därifrån. På min tid fick vi skriva på ett litet papper, springa till datorn och lägga in beställningen, sen sprang man in i köket och pratade med kocken för att se om de i köket hade fått beställningen ordentligt.

Jag minns även en tråkig händelse då, en av våra anställda snodde pengar. Det var kul att jag upptäckte det och personen fick sparken direkt men företaget gick jättedåligt och ägaren bestämde sig för att sälja. Det var väldigt tråkigt att det blev så. Så mitt kassasystem ska även vara riktigt säker mot folk som snor pengar.

Om jag någon gång blir trött på att vara grundskolelärare, ska jag nog bli IT-girl och starta ett företag som utvecklar sådana kassasystem.  Det jag tror är att det aldrig kommer bli så, för att jobba med barn är bland det roligaste jag vet.

Har ni jobbat på nån restaurang någon gång eller något annat serviceyrke? Berätta det för mig, lämna en kommentar!

Ha det bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *