Försiktig med dina djur.

Hallå där läsare, ett tag sen sist jag skrev den här bloggen, det var ju lite tråkigt att det blev så men nu är jag tillbaka och tänker framför allt på att det är bra om vi är försiktiga med våra djur i dessa tider. Jag har läst på nätet om att coronaviruset kan faktisk bäras av dina djur och även om de inte får de symptomen du får, så kan det vara så att de smittar andra eller dig.

Hur resonerar jag här, tänker du?

Så här tänker jag, du är ute på stan med din hund och går en härlig promenad ute i vårsolen, plötsligt träffar du på Kalle, en vän du inte har sett på flera månader. Ni säger hej till varandra och som många gör nu skakar inte tass utan använder en armbågsstött för att säga hej. Ni följer råden om att inte vara för nära varandra det är minst 1,5 meter avstånd mellan er, bra! Ni pratar om familjen, om vänner och andra intressen ni har emellan det är så trevligt att prata att fokusen har helt gått över till att minnas den där roliga sommaren ni hade tillsammans när corona inte fanns, ni säger hej då och allt verkar vara som det ska. Du kommer hem, tar av din hunds koppel och går vidare till att tvätta händerna.

Så här lång har ingenting hänt, så vart vill jag komma tänker du? Ju, det som hände var att Kalle hann hälsa på din hund försiktigt, han klappade på din hund när du tappade fokuset och la inte märke till det. Det du inte vet är att Kalle omedveten är en smittobärare som strax innan du träffade honom råkade hosta i sin hand, så viruset spreds till din hund och nu är hunden smittad. Att gosa med ditt djur nu är farligt men det vet du inte än.

Så var försiktiga där ute, tänk på ALLT som händer kring ditt djur.

Ta hand om er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *