En dag i djurparken.

Hej alla läsare och djurälskare, hur mår ni?
Idag hade jag planerat att ta med skolbarnen ut på en liten utflykt eftersom att vädret var så underbart fint. De ville gå på någon djurpark som hade gratis öppet idag och eftersom jag tänker mycket på hur djuren har det så har jag kollat upp så att de har det bra. Jag har bett barnen att ta med matsäckar med mat för en hel dag på djurparken. Men innan jag åkte till skolan för att ta bussen till djurparken åt jag själv såklart lite frukost, jag brukar äta en skål med granola, hallon, blåbär och yoghurt och en smörgås med rökt skinka och gurka. Allt detta gör att jag får en bra start på dagen och håller mig mätt till lunch. Jag packar också ner en lunch till mig med smörgåsar och en bulle som ”efterrätt”. Jag skulle också egentligen ta med min vän till banken idag efter jobbet för att hon behöver ta ett företagslån eftersom att hon tänkte starta ett  nytt företag. Men vi var iväg på skolresan så länge så det hann vi inte, vi får ta det imorgon efter jobbet istället. Det gick bra sa hon. Hennes nya företag är något jag stödjer väldigt mycket eftersom att hon vill starta ett företag som ska hjälpa djur som inte behandlas bra på bondgårdar och i andra verksamheter.
Jag tar iallafall bilen till skolan och möts av en otroligt taggad och glad klass som bara vill hoppa på bussen så fort som möjligt. De springer på bussen och sen bär det av till djurparken. Barnen sitter oväntat bra och lungt och pratar med varandra, det gör mig lite nöjd över mig själv faktiskt. Jag tog med en burk med kakor som jag bjuder alla på. Lite mysigt när det ändå är en speciell dag liksom.
Vi anländer senare på djurparken och barnen rusar ut ur bussen och rakt till ingången. Innan de får gå in berättar jag att de måste sköta sig och behandla djuren med respekt. Eftersom djurparken inte är superstor släpper jag dom fria att titta på vad dom vill. Några barn går ändå med mig och kollar runt. På förmiddagen var det en säl-föreställning som jag samlade hela klassen vid så att vi kunde se den tillsammans. Sälarna trixade med bollar och gjorde volter, barnen tyckte att det var en väldigt häftig föreställning.
Vid lunchtid satte vi oss på en kulle och åt mat, då blev barnen väldigt nöjda. Med mat i magen fick vi ny energi så vi kunde titta vidare på getter hönor får grisar och mer.
På eftermiddagen blev det dags att åka hem med bussen till skolan för att sen gå hem för dagen. Jag bestämde mig för att jag skulle lägga mig på soffan och äta glass samtidigt som jag ser på en film när jag kom hem.
Det var allt för mig den här gången, hejdå!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *