Brygga öl?

 

Hej och välkomna tillbaka till mig som heter Mia och driver bloggen Djurnytt.

Jag vaknade upp imorse till en väldans massa snö utanför dörren som nästan gjorde så att jag inte kom utanför dörren. Det visade sig senare att det faktiskt var plogbilen som hade plogat upp 1.5 meter snö framför dörren så tidigt på morgonen var jag tvungen att klättra ner från balkongen för att kunna skotta bort all snö som hade samlats utanför dörren. Så jag var inte på världen bästa humör i morse men det har ordnat upp sig mer och mer allt eftersom jag lagt fokus på annat under dagen. Jag får ju inte ta med mig all denna dåliga energin till mina elever men ibland är det dock svårt att alltid prestera på topp inför kidsen.

Men idag har vi haft glosförhör på engelska. Det som gjorde mig väldigt glad var att alla mina elever klarade glosförhöret. Det var faktiskt ingen som behövde plugga om och göra det senare i veckan utan alla löste det galant.

Nu är jag hemma igen och har faktiskt beställt hem en del grejer från PGW bland annat malt som jag ska använda för att ta fram min egna öl! Spännande va? Jag har också läst en Lär dig göra öl blogg som har varit väldigt inspirerande. Jag har alltid varit något av en öl specialist och är den på krogen som alltid tar en IPA framför en lager så det har alltid lockat mig att testa på att brygga min egen öl. Ser fram emot att testa resultatet! Jag hoppas det är drickbart! 🙂

Utöver det så har jag spenderat en del av min fritid på att ta fram en kursplan för några veckor framöver som har slukat mycket av mig fritid. Hade helt gjort det under arbetstid men hinner helt enkelt inte med. Och som man brukar säga. Det man inte har i huvudet får man ha i benen.

Men nu ska jag tillbaka till min bryggning som är på full fart så nu är det bara att hålla tummarna att det går hela vägen och att jag får ut en fin öl som jag kan bjuda mamma och pappa på när dem kommer över på middag på fredag kväll.

Tack och bock för att ni tog er tid att läsa om mig och min hektiska vardag.

Ta hand om varandra och glöm inte att dricka IPA istället för lager. Det glömmer aldrig jag. 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *