Byte till hållbar el

Jag är ju en väldigt stor djurvän men också något av en miljökämpe. Jag försöker verkligen sträva efter att leva så hållbart som möjligt och något som jag har börjat titta på är vilken typ av el som jag förbrukar. Jag har Göta Energi som elföretag och på fakturan som man får från dem så står det exakt vad det är för el man förbrukar. Såg där att jag har både fossilt och kärnkraft vilket inte rimmar så bra med mitt hållbarhetstänk. Tänkte nog först att jag måste byta elföretag men gick i alla fall in på gotaenergi.se för att kolla om man kunde göra några förändringar i sitt befintliga elavtal. Jag har ju bindningstid kvar på mitt befintliga elavtal så ska jag byta elföretag så måste jag ändå vänta ut denna bindningstid. Helst skulle jag inte vilja byta elföretag alls då jag alltid varit väldigt nöjd med Göta Energi som leverantör.

Till min glädje så hittade jag i alla fall fram till Göta Energis sida ”Fördelsprodukter” där man kunde lägga till ”Rent vatten” till sitt befintliga elavtal och därmed få enbart hållbar vattenkraft. En bonus i det hela är att har man denna produkt så skänker Göta Energi även en summa till Wateraid varje månad vilket innebär att man är med och bidrar till att alla i världen ska ha tillgång till rent vatten. Ett väldigt bra initiativ och samarbete av Göta Energi tycker jag. Undrar samtidigt varför man inte pushat mer för detta i sin kundkommunikation!? Det kanske man gjort, bara att jag missat att ta del av den informationen. Så kan det ju verkligen vara, informationen man får från sitt elföretag är ju kanske inte alltid den mest intressanta och kanske inte den man prioriterar att lägga tid på.

Som befintlig kund är det bara att logga in på mina sidor och därefter välja tillägget ”Rent vatten” för 29 kr/mån. Därefter får man enbart vattenkraft kommande månad. Efter denna förändring så är jag verkligen nöjd med mitt elavtal. Göta Energi har jag alltid upplevt som billiga och jag har aldrig haft speciellt höga elräkningar. Nu när jag enbart har hållbar el så finns det ju verkligen inget att klaga på!

Nöjd med denna insats för miljön så loggar jag ut för idag och beger mig ut i naturen i det fina men kalla vintervädret för en långpromenad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *